1 kg vepřový bůček
| 3 ks cibule
| 3 ks česnek - stroužky
| 3 lžíce olej nebo sádlo
| sůl, koření podle chuti
Postup přípravy receptu Selský pečený bůček:
Bůček vykostíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Cibuli nasekáme nahrubo. V pekáčku si na plameni rozpálíme olej nebo sádlo a zpěníme na něm cibuli. Pak vložíme plátky bůčku a z obou stran je osmažíme. Maso osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme horkou vodou. Bůček vložíme do trouby a pečeme dočervena asi 40 minut. Mezitím si oloupeme a utřeme česnek. Ten přidáme k masu jen krátce před dopečením. Šťávu nezahušťujeme.
Selský pečený bůček servírujeme nejlépe s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím. Selský pečený bůček poléváme vypečenou šťávou.