Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.09. 2025
Dnes má svátek Kryštof
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak připravit vynikající kávu

Jak připravit vynikající kávu
18. 10. 2008 Škola vaření
Vynikající kávu nedělá jenom kávovar, ještě důležitější jsou „čtyři základní principy“ – poměr, namletí, voda a čerstvost. Pokud budete o kávě něco vědět, můžete si sami připravit vynikající kávu ve French Pressu, domácím …více»

Příběh o pražení kávy

Příběh o pražení kávy
17. 10. 2008 Škola vaření
Pražení každé kávy jedinečným způsobem napomáhá dosáhnout její maximální chuti. Barvu je možno napodobit, chuť nikoliv. Kávové zrno začíná svůj životní cyklus ukryté uvnitř jasně červeného plodu kávovníku. …více»

Jak se káva pěstuje

Jak se káva pěstuje
15. 10. 2008 Škola vaření
Region, kde se káva pěstuje, hraje při určování její chuti velkou roli – místní půda, podnebí a metody zpracování používané při kultivaci dodávají kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť. Francouzský vinař by to označil za …více»

Počátky a historie kávy

Počátky a historie kávy
15. 10. 2008 Škola vaření
První rostliny kávovníku pocházejí z Afrického rohu. Domorodé kmeny třely plody kávovníku o sebe a kaši míchali s živočišným tukem. Směs se tvarovala do malých kuliček a dávala válečníkům energii do bitvy. …více»

Co je to Guma guar (E 412) ?

Co je to Guma guar (E 412) ?
7. 10. 2008 Škola vaření
Guma guar (E 412) se získává ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus (tato rostlina je schválena Ministerstem Zdravotnictví k použití), která se pěstuje v Indii, Pákistánu a USA. Patří mezi …více»
 

Jak se vyznat v tučných sýrech

Jak se vyznat v tučných sýrech
1. 10. 2008 Škola vaření
Plnotučný, polotučný, nízkotučný – kolik tuku se ve skutečnosti skrývá v sýru? Kdo si hlídá váhu, určitě si nekoupí tvaroh s obsahem 40%tuku. A hned také pomyslí na množství kalorií. Ovšem ve skutečnosti to není vůbec tak zlé. …více»

OŘECHY - louskejte pro pevné nervy

OŘECHY - louskejte pro pevné nervy
14. 09. 2008 Škola vaření
Vlašské ořechy je asi nejběžnější druh ořechů. Ačkoli pocházejí z Číny, rostou i u nás. Důležité je jejich rychlé usušení ihned po sklizni. Pomalé sušení zanechává na jádrech skvrny. Jejich konzumace má preventivní vliv na onemocnění srdce a cév, snižuje …více»

Nákup a údržba kávovaru

Nákup a údržba kávovaru
12. 09. 2008 Škola vaření
Zdá se, že odtud už je jen krůček k rozhodování, zda si pořídit domů kávovar. Káva z kvalitního kávovaru je bezesporu výborná, k našemu zdraví šetrná, nad čím se ještě musíme při tomto rozhodování zamyslet? …více»

Káva - součást historie i kultury

Káva - součást historie i kultury
10. 09. 2008 Škola vaření
Káva dnes neodmyslitelně patří k našemu životu a bez šálku tohoto lahodného nápoje si mnozí neumíme představit jediný den. Není tedy divu, že káva a vše, co s ní souvisí, přitahuje pozornost spotřebitelů stále více. …více»

Rosoly a želé = průzračná dobrota

Rosoly a želé = průzračná dobrota
31. 08. 2008 Škola vaření
Zahrádkáři, známe všichni – ovocné stromky a keře obsypané a co s tím? Pokud je odšťavovací hrnec je to bez problémů. Jakékoliv ovoce v něm vyšťavíme, šťávu sterilujeme a je. Nebo do šťávy přidáme cukr a svaříme …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !