![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 10. 2008 Škola vaření
Vynikající kávu nedělá jenom kávovar, ještě důležitější jsou „čtyři základní principy“ – poměr, namletí, voda a čerstvost. Pokud budete o kávě něco vědět, můžete si sami připravit vynikající kávu ve French Pressu, domácím …více»
|
![]() |
17. 10. 2008 Škola vaření
Pražení každé kávy jedinečným způsobem napomáhá dosáhnout její maximální chuti. Barvu je možno napodobit, chuť nikoliv. Kávové zrno začíná svůj životní cyklus ukryté uvnitř jasně červeného plodu kávovníku. …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Škola vaření
Region, kde se káva pěstuje, hraje při určování její chuti velkou roli – místní půda, podnebí a metody zpracování používané při kultivaci dodávají kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť. Francouzský vinař by to označil za …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Škola vaření
První rostliny kávovníku pocházejí z Afrického rohu. Domorodé kmeny třely plody kávovníku o sebe a kaši míchali s živočišným tukem. Směs se tvarovala do malých kuliček a dávala válečníkům energii do bitvy. …více»
|
![]() |
7. 10. 2008 Škola vaření
Guma guar (E 412) se získává ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus (tato rostlina je schválena Ministerstem Zdravotnictví k použití), která se pěstuje v Indii, Pákistánu a USA. Patří mezi …více»
|
![]() |
1. 10. 2008 Škola vaření
Plnotučný, polotučný, nízkotučný – kolik tuku se ve skutečnosti skrývá v sýru? Kdo si hlídá váhu, určitě si nekoupí tvaroh s obsahem 40%tuku. A hned také pomyslí na množství kalorií. Ovšem ve skutečnosti to není vůbec tak zlé. …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Škola vaření
Vlašské ořechy je asi nejběžnější druh ořechů. Ačkoli pocházejí z Číny, rostou i u nás. Důležité je jejich rychlé usušení ihned po sklizni. Pomalé sušení zanechává na jádrech skvrny. Jejich konzumace má preventivní vliv na onemocnění srdce a cév, snižuje …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Škola vaření
Zdá se, že odtud už je jen krůček k rozhodování, zda si pořídit domů kávovar. Káva z kvalitního kávovaru je bezesporu výborná, k našemu zdraví šetrná, nad čím se ještě musíme při tomto rozhodování zamyslet? …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Škola vaření
Káva dnes neodmyslitelně patří k našemu životu a bez šálku tohoto lahodného nápoje si mnozí neumíme představit jediný den. Není tedy divu, že káva a vše, co s ní souvisí, přitahuje pozornost spotřebitelů stále více. …více»
|
![]() |
31. 08. 2008 Škola vaření
Zahrádkáři, známe všichni – ovocné stromky a keře obsypané a co s tím? Pokud je odšťavovací hrnec je to bez problémů. Jakékoliv ovoce v něm vyšťavíme, šťávu sterilujeme a je. Nebo do šťávy přidáme cukr a svaříme …více»
|