Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Užijte si život plný aroma

Užijte si život plný aroma
18. 07. 2008 Škola vaření
Ačkoli jsou legendy a mýty o původu kávy okouzlující, asi nikdy z nich nebudou ověřené zprávy jako ve vědeckých oborech. Káva byla poprvé kultivována v Jemenu asi kolem roku 575. Odtud ji převzali Peršané, …více»

Lahůdka pro gurmány

Lahůdka pro gurmány
15. 07. 2008 Škola vaření
Co je zdravé, není dobré? To už dávno neplatí! Ochutíte-li třeba grilovanou zeleninu lžící kvalitní tatarské omáčky, proměníte ji v ještě chutnější lahůdku a přitom neohrozíte princip zdravé stravy. …více»

Čaj a káva a nápoje z nich

Čaj a káva a nápoje z nich
5. 07. 2008 Škola vaření
Pití čaje nemělo v českých zemích nikdy tradici, i když čajové dýchánky a později (čaje o páté) byly v určitých společenských vrstvách velmi rozšířené. Kvalita podávaného nápoje u nich nikdy nebyla rozhodujícím faktorem. …více»

Tepelná úprava rýže

Tepelná úprava rýže
5. 07. 2008 Škola vaření
Předem je třeba říci, že neexistuje způsob přípravy rýže, stejně tak jako neexistuje nejlepší druh rýže, kterých je podle odbobníků několik tisíc. Podle zásad racionální výživy je nejzdravější rýže neloupaná, zda je nejlepší …více»

Správné postupy při vaření

Správné postupy při vaření
22. 06. 2008 Škola vaření
Před tepelnou úpravou nebo před podáváním na stůl musíme mnoho potravin očistit, omýt, oloupat, nakrájet, naklepat, rozmrazit apod. Docilujeme tím jejich lepší stravitelnost, hygienickou nezávadnost i větší využitelnost živin. …více»
 

Konzervujeme houby

Konzervujeme houby
15. 06. 2008 Škola vaření
Aby bylo možné pochutnat si na houbách i v době, kdy nám je příroda téměř bezezbytku odpírá, muselo se nějak řešit jejich uchování. Většinu způsobů za nás naštěstí vymysleli již naši předkové. …více»

Někdo nedá ani ránu bez dobrého marcipánu

Někdo nedá ani ránu bez dobrého marcipánu
6. 06. 2008 Škola vaření
Základem marcipánu jsou mandle a cukr. Mandle jsou bohaté na hořčík, draslík, železo a zinek a obsažené tuky jsou převážně mononenasycené. Z tohoto hlediska má marcipán jistá pozitiva. To nás ovšem n ... …více»

Salátové trendy – současnost

Salátové trendy – současnost
10. 05. 2008 Škola vaření
Dnes se salát připravuje nejen jako příloha k hlavnímu jídlu, ale i jako předkrm, lehké večerní jídlo, samostatný chod nebo v podobě sladkého ovocného salátu jako dezert. Podle hlavní složky  …více»

Salátové trendy - historie

Salátové trendy - historie
10. 05. 2008 Škola vaření
Saláty chuťově obohacují náš jídelníček a zároveň nám dodávají vitaminy, minerály, vlákninu i další výživné látky, nezbytné pro naše zdraví. Své jméno dostal salát podle latinského výrazu herba salta, který se používal  …více»

Chřest v kuchyni

Chřest v kuchyni
10. 05. 2008 Škola vaření
Chřest, bílé a zelené nebo nafialovělé jarní výhonky, patří do druhu asparagusů, kterých je na světě asi tři sta. Když se nechají výhonky po sklizni vyrůst a rozvinout, vypadá chřest  …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !