![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 12. 2008 Škola vaření
Zdrojem kakaa – základní suroviny pro výrobu čokolády- jsou kakaové boby z kakaovníku pravého (Theobroma cacao). Jako první ho pěstovali Aztékové a Mayové už před 2000 lety. Kakaové boby rozemleli …více»
|
![]() |
13. 12. 2008 Škola vaření
Tak především sázejte na kvalitní suroviny. Nekupujte nejlevnější mouku nebo cukr, na který narazíte. Mouky se mezi sebou liší obsahem lupku, cukr zase způsobem zpracování. Se zhrudkovatělým cukrem …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Škola vaření
Němečtí vědci prý potvrdili to, co milovníci čokolády už stejně dlouho věděli: tahle pochoutka je pro lidské tělo přínosem. Obsahuje více antioxidantů než červené víno a umí vyvolat stejné pocity štěs ... …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Škola vaření
Brambory jsou již po dlouhá staletí uznávanou a výživnou plodinou, která se den co den stává součástí jídleníčků v zemích po celém světě. Jejich historie, jak se můžete dočíst ve článku Kde se vzaly b ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2008 Škola vaření
O bramobrách toho bylo řečeno mnoho. Také Chytrá žena vám přinesla několik zajímavostí o této chutné plodině. Čtěte články: Kde se vzaly brambory a Bramborová současnost a dozvíte se víc! V obchodě ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2008 Škola vaření
Brambory jsou již po dlouhá staletí oblíbenou plodinou zemědělců a neméně oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není divu – jsou zdravé, dobré, výživné, levné a dají se upravit na bezpočet různých způ ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Škola vaření
Pro své všestranné použití jsou rajčata nejrozšířenější zeleninou na světě. Mohou se jíst čerstvá, mohou se péct, smažit, vařit, grilovat, mohou se nakládat a sušit… Ať tak nebo tak, chutnají skvěle a ... …více»
|
![]() |
26. 11. 2008 Škola vaření
Milujete italskou kuchyni? Tenoučká pizza, šťavnaté saláty, dobré víno, dary moře... a těstoviny, které v italské kuchyni jednoznačně vedou. Také doslova "hltáte" všemožné kulinářské pořady, smolíte ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Škola vaření
Je všeobecné známo, že člověk ochutnává nejen jazykem ale i očima. Tak proč nedopřát vašim kamarádkám při nedělním dýchánku opravdu dokonalý požitek z šálku cappuccina? Věřte mi, není to vůbec těžké. …více»
|
![]() |
13. 11. 2008 Škola vaření
Kuchařské soutěže, ať již české nebo mezinárodní, jsou pro kuchaře a cukráře velkou událostí, na níž mohou ukázat světu, co umí. Pro hospodyňky jsou stejnou příležitostí rodinné události a svátky. Největšími z nich jsou Vánoce …více»
|