Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebeská mana z grilu

Nebeská mana z grilu
21. 07. 2008 Škola vaření
Grilovat se dá nejen maso, ale také zelenina, ovoce, houby, sýr a další dobroty. Nic však naplat, maso je maso. Které je ke grilování nejvhodnější? A jak ho upravit tak, aby bylo křehoučké  …více»

Gastronomický výlet do Mexika

Gastronomický výlet do Mexika
19. 07. 2008 Škola vaření
Je léto a snad každý se snaží zhubnout do plavek – cvičí, omezuje se v jídle, drží drastické diety. Nedávno ale američní vědci dokázali, že ostré jídlo zrychluje metabolismus, a tedy napomáhá štěpení cukrů …více»

Rady do kuchyně z babiččina receptáře

Rady do kuchyně z babiččina receptáře
19. 07. 2008 Škola vaření
Chceme-li špikovat telecí maso, omyjeme ho nejdříve hodně horkou vodou, aby ztuhlo. Slanina se v mase déle udrží. Čerstvé maso nemusíme omývat, stačí ho utřít vlhkou utěrkou. Libové maso dáme při vaření do vařící vody,  …více»

Užijte si život plný aroma

Užijte si život plný aroma
18. 07. 2008 Škola vaření
Ačkoli jsou legendy a mýty o původu kávy okouzlující, asi nikdy z nich nebudou ověřené zprávy jako ve vědeckých oborech. Káva byla poprvé kultivována v Jemenu asi kolem roku 575. Odtud ji převzali Peršané, …více»

Lahůdka pro gurmány

Lahůdka pro gurmány
15. 07. 2008 Škola vaření
Co je zdravé, není dobré? To už dávno neplatí! Ochutíte-li třeba grilovanou zeleninu lžící kvalitní tatarské omáčky, proměníte ji v ještě chutnější lahůdku a přitom neohrozíte princip zdravé stravy. …více»
 

Čaj a káva a nápoje z nich

Čaj a káva a nápoje z nich
5. 07. 2008 Škola vaření
Pití čaje nemělo v českých zemích nikdy tradici, i když čajové dýchánky a později (čaje o páté) byly v určitých společenských vrstvách velmi rozšířené. Kvalita podávaného nápoje u nich nikdy nebyla rozhodujícím faktorem. …více»

Tepelná úprava rýže

Tepelná úprava rýže
5. 07. 2008 Škola vaření
Předem je třeba říci, že neexistuje způsob přípravy rýže, stejně tak jako neexistuje nejlepší druh rýže, kterých je podle odbobníků několik tisíc. Podle zásad racionální výživy je nejzdravější rýže neloupaná, zda je nejlepší …více»

Správné postupy při vaření

Správné postupy při vaření
22. 06. 2008 Škola vaření
Před tepelnou úpravou nebo před podáváním na stůl musíme mnoho potravin očistit, omýt, oloupat, nakrájet, naklepat, rozmrazit apod. Docilujeme tím jejich lepší stravitelnost, hygienickou nezávadnost i větší využitelnost živin. …více»

Konzervujeme houby

Konzervujeme houby
15. 06. 2008 Škola vaření
Aby bylo možné pochutnat si na houbách i v době, kdy nám je příroda téměř bezezbytku odpírá, muselo se nějak řešit jejich uchování. Většinu způsobů za nás naštěstí vymysleli již naši předkové. …více»

Někdo nedá ani ránu bez dobrého marcipánu

Někdo nedá ani ránu bez dobrého marcipánu
6. 06. 2008 Škola vaření
Základem marcipánu jsou mandle a cukr. Mandle jsou bohaté na hořčík, draslík, železo a zinek a obsažené tuky jsou převážně mononenasycené. Z tohoto hlediska má marcipán jistá pozitiva. To nás ovšem n ... …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !