![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 06. 2008 Škola vaření
Aby bylo možné pochutnat si na houbách i v době, kdy nám je příroda téměř bezezbytku odpírá, muselo se nějak řešit jejich uchování. Většinu způsobů za nás naštěstí vymysleli již naši předkové. …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Škola vaření
Základem marcipánu jsou mandle a cukr. Mandle jsou bohaté na hořčík, draslík, železo a zinek a obsažené tuky jsou převážně mononenasycené. Z tohoto hlediska má marcipán jistá pozitiva. To nás ovšem n ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Škola vaření
Dnes se salát připravuje nejen jako příloha k hlavnímu jídlu, ale i jako předkrm, lehké večerní jídlo, samostatný chod nebo v podobě sladkého ovocného salátu jako dezert. Podle hlavní složky …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Škola vaření
Saláty chuťově obohacují náš jídelníček a zároveň nám dodávají vitaminy, minerály, vlákninu i další výživné látky, nezbytné pro naše zdraví. Své jméno dostal salát podle latinského výrazu herba salta, který se používal …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Škola vaření
Chřest, bílé a zelené nebo nafialovělé jarní výhonky, patří do druhu asparagusů, kterých je na světě asi tři sta. Když se nechají výhonky po sklizni vyrůst a rozvinout, vypadá chřest …více»
|
![]() |
1. 05. 2008 Škola vaření
Bez aroma olivového oleje jsou pokrmy středomořské kuchyně nemyslitelné. Avšak jak už to tak bývá, ani u olivových olejů není olej jako olej. „Na světě existuje přibližně 2500 odrůd olivovníků, ze ... …více»
|
![]() |
16. 11. 2007 Škola vaření
Rádi sáhnete po čerstvých bylinkách? Není divu. Používají se od nepaměti. Historikové se dokonce domnívají, že člověk své pokrmy koření od té doby, co začal vařit. Záhy totiž poznal, že určité listy a plody mohou jídlo …více»
|
![]() |
18. 08. 2007 Škola vaření
Mnozí z nás si už ani nedokážeme představit večeři bez svíček,večerní pohody, ale hlavně bez dobrého vína. Mnozí se bez dobrého vína neobejdou ani při jiné příležitosti. Každé víno je jiné, protože ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Škola vaření
Grilování si získalo za poslední léta moc milovníků nejen masa,ale i dobrého jídla. A to také díky rodinnému a klidnému prostředí. Naložit chutně maso není nějaký nedosažitelný cíl ohledně složitosti přípravy. …více»
|
![]() |
3. 08. 2007 Škola vaření
Důvěra Čechů k mraženým hotovým jídlům roste. Se změnou životního stylu se mění i způsob stravování. Čtyři z deseti českých žen se cítí provinile, dávají-li své rodině jídlo připravené z polotovarů. Jak jste na tom Vy? …více»
|