Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. 05. 2008 Škola vaření
Bez aroma olivového oleje jsou pokrmy středomořské kuchyně nemyslitelné. Avšak jak už to tak bývá, ani u olivových olejů není olej jako olej. „Na světě existuje přibližně 2500 odrůd olivovníků, ze ... …více»
|
16. 11. 2007 Škola vaření
Rádi sáhnete po čerstvých bylinkách? Není divu. Používají se od nepaměti. Historikové se dokonce domnívají, že člověk své pokrmy koření od té doby, co začal vařit. Záhy totiž poznal, že určité listy a plody mohou jídlo …více»
|
18. 08. 2007 Škola vaření
Mnozí z nás si už ani nedokážeme představit večeři bez svíček,večerní pohody, ale hlavně bez dobrého vína. Mnozí se bez dobrého vína neobejdou ani při jiné příležitosti. Každé víno je jiné, protože ... …více»
|
13. 08. 2007 Škola vaření
Grilování si získalo za poslední léta moc milovníků nejen masa,ale i dobrého jídla. A to také díky rodinnému a klidnému prostředí. Naložit chutně maso není nějaký nedosažitelný cíl ohledně složitosti přípravy. …více»
|
3. 08. 2007 Škola vaření
Důvěra Čechů k mraženým hotovým jídlům roste. Se změnou životního stylu se mění i způsob stravování. Čtyři z deseti českých žen se cítí provinile, dávají-li své rodině jídlo připravené z polotovarů. Jak jste na tom Vy? …více»
|
21. 11. 2006 Škola vaření
Na první pohled taková jednoduchá kuchyňská potřeba: SŮL. Z české pohádky Sůl nad zlato všichni dobře víme, že sůl je nad zlato. Ale co na to moderní lékařství? Odborníci tvrdí, že když jí je moc, nesvědčí našemu zdraví. …více»
|
20. 11. 2006 Škola vaření
Dnes už si žádnou kuchyni nedovedeme představit bez brambor, protože se staly její nezbytnou surovinou. Zvláště v horských oblastech byly kdysi druhým chlebem a některé krajové speciality …více»
|
20. 11. 2006 Škola vaření
Přečtěte si zajímavosti o směsích koření – pomocnících, kteří dokáží z obyčejného kuřete udělat vynikající specialitu, z obyčejného vepřového masa pravý gyros nebo z obyčejného salátu nezaměnitelný …více»
|
18. 11. 2006 Škola vaření
Přečtěte si zajímavosti o směsích koření – pomocnících, kteří dokáží z obyčejného kuřete udělat vynikající specialitu, z obyčejného vepřového masa pravý gyros nebo z obyčejného salátu nezaměnitelný francouzský salát s dresingem. …více»
|
17. 11. 2006 Škola vaření
Čtěte zajímavosti o tzv. zeleném koření – tedy bylinkách, které si jistě každá kuchařka ráda vypěstuje na své zahrádce nebo za oknem a které specificky doplňují chuť každého pokrmu a zároveň jej zdobí. …více»
|