Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
12. 09. 2008 Škola vaření
Zdá se, že odtud už je jen krůček k rozhodování, zda si pořídit domů kávovar. Káva z kvalitního kávovaru je bezesporu výborná, k našemu zdraví šetrná, nad čím se ještě musíme při tomto rozhodování zamyslet? …více»
|
10. 09. 2008 Škola vaření
Káva dnes neodmyslitelně patří k našemu životu a bez šálku tohoto lahodného nápoje si mnozí neumíme představit jediný den. Není tedy divu, že káva a vše, co s ní souvisí, přitahuje pozornost spotřebitelů stále více. …více»
|
31. 08. 2008 Škola vaření
Zahrádkáři, známe všichni – ovocné stromky a keře obsypané a co s tím? Pokud je odšťavovací hrnec je to bez problémů. Jakékoliv ovoce v něm vyšťavíme, šťávu sterilujeme a je. Nebo do šťávy přidáme cukr a svaříme …více»
|
29. 08. 2008 Škola vaření
Šťavnatý steak, křupavá zelenina a k tomu ochucená omáčka, třeba s česnekem… Prostě lahůdka! Jedinečná, specifická chuť grilovaného masa, zeleniny nebo i ovoce si každý rok získává nové a nové příznivce. …více»
|
27. 08. 2008 Škola vaření
Názor, že majonéza by se neměla jíst v létě, není zcela správný. Pokud budeme dodržovat pár jednoduchých pravidel, jak s majonézou nakládat (což ostatně platí pro všechny potraviny), můžeme si na ní pochutnávat v létě stejně jako v zimě …více»
|
3. 08. 2008 Škola vaření
Konzervování ovoce a zeleniny je způsob, jak zachovat pro konzumaci přebytky tohoto sezónního zdroje živin. Základní principy uchování potravin jsou známy už z poloviny 19. století, ale jeho metody a způsoby se novými …více»
|
24. 07. 2008 Škola vaření
Až v Anglii jsme byli pro inspiraci na nejlepší úpravu jehněčího. Tak si uvažte zástěru, rozdělejte oheň a jdeme na to! Co se týká vepřového, na gril můžete položit téměř cokoliv. Oblíbené jsou kotlety, panenka, žebírka …více»
|
21. 07. 2008 Škola vaření
Grilovat se dá nejen maso, ale také zelenina, ovoce, houby, sýr a další dobroty. Nic však naplat, maso je maso. Které je ke grilování nejvhodnější? A jak ho upravit tak, aby bylo křehoučké …více»
|
19. 07. 2008 Škola vaření
Je léto a snad každý se snaží zhubnout do plavek – cvičí, omezuje se v jídle, drží drastické diety. Nedávno ale američní vědci dokázali, že ostré jídlo zrychluje metabolismus, a tedy napomáhá štěpení cukrů …více»
|
19. 07. 2008 Škola vaření
Chceme-li špikovat telecí maso, omyjeme ho nejdříve hodně horkou vodou, aby ztuhlo. Slanina se v mase déle udrží. Čerstvé maso nemusíme omývat, stačí ho utřít vlhkou utěrkou. Libové maso dáme při vaření do vařící vody, …více»
|