![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 10. 2008 Škola vaření
Region, kde se káva pěstuje, hraje při určování její chuti velkou roli – místní půda, podnebí a metody zpracování používané při kultivaci dodávají kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť. Francouzský vinař by to označil za …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Škola vaření
První rostliny kávovníku pocházejí z Afrického rohu. Domorodé kmeny třely plody kávovníku o sebe a kaši míchali s živočišným tukem. Směs se tvarovala do malých kuliček a dávala válečníkům energii do bitvy. …více»
|
![]() |
7. 10. 2008 Škola vaření
Guma guar (E 412) se získává ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus (tato rostlina je schválena Ministerstem Zdravotnictví k použití), která se pěstuje v Indii, Pákistánu a USA. Patří mezi …více»
|
![]() |
1. 10. 2008 Škola vaření
Plnotučný, polotučný, nízkotučný – kolik tuku se ve skutečnosti skrývá v sýru? Kdo si hlídá váhu, určitě si nekoupí tvaroh s obsahem 40%tuku. A hned také pomyslí na množství kalorií. Ovšem ve skutečnosti to není vůbec tak zlé. …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Škola vaření
Vlašské ořechy je asi nejběžnější druh ořechů. Ačkoli pocházejí z Číny, rostou i u nás. Důležité je jejich rychlé usušení ihned po sklizni. Pomalé sušení zanechává na jádrech skvrny. Jejich konzumace má preventivní vliv na onemocnění srdce a cév, snižuje …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Škola vaření
Zdá se, že odtud už je jen krůček k rozhodování, zda si pořídit domů kávovar. Káva z kvalitního kávovaru je bezesporu výborná, k našemu zdraví šetrná, nad čím se ještě musíme při tomto rozhodování zamyslet? …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Škola vaření
Káva dnes neodmyslitelně patří k našemu životu a bez šálku tohoto lahodného nápoje si mnozí neumíme představit jediný den. Není tedy divu, že káva a vše, co s ní souvisí, přitahuje pozornost spotřebitelů stále více. …více»
|
![]() |
31. 08. 2008 Škola vaření
Zahrádkáři, známe všichni – ovocné stromky a keře obsypané a co s tím? Pokud je odšťavovací hrnec je to bez problémů. Jakékoliv ovoce v něm vyšťavíme, šťávu sterilujeme a je. Nebo do šťávy přidáme cukr a svaříme …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Škola vaření
Šťavnatý steak, křupavá zelenina a k tomu ochucená omáčka, třeba s česnekem… Prostě lahůdka! Jedinečná, specifická chuť grilovaného masa, zeleniny nebo i ovoce si každý rok získává nové a nové příznivce. …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Škola vaření
Názor, že majonéza by se neměla jíst v létě, není zcela správný. Pokud budeme dodržovat pár jednoduchých pravidel, jak s majonézou nakládat (což ostatně platí pro všechny potraviny), můžeme si na ní pochutnávat v létě stejně jako v zimě …více»
|