Postup přípravy receptu Skopová jehla:
Originální jugoslávský šiš čevab se připravuje na dřevěném uhlí. Můžeme však použít i gril. Maso omyjeme, osušíme, odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kostky veliké 6 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Papriky a feferonky nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Všechny součásti střídavě propichujeme na jehlu a ze všech stran pořádně potřeme olejem. Jehlu se skopovám pečeme na roštu nad hodně rozžheveném dřevěném uhlím asi 25 minut, přitom ho obrácíme a potíráme olejem. V elektrickém grilu grilujeme asi 15 minut. Hotové maso se zeleninou servírujeme ve větší míse.