400 g skopového masa
| 400 g cibule
| 1 ks baklažán
| 1 ks salátová okurka
| 4 ks zelené papriky
| 2 ks mladé kedlubny
| 50 g zelených fazolových lusků
| 100 g hlávkového zelí
| 100 g rýže
| sůl
| pepř
| petrželová nať
| celerová nať
| olej
| 4 ks rajčata
Postup přípravy receptu Skopový džuveč:
Očištěné a umyté maso nakrájíme na malé kostky, cibuli očistíme a drobné nasekáme, oloupaný baklažán a salátovou okurku nakrájíme na malé kostky, zelené papriky zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky a očištěné kedlubny nakrájíme na tenká kolečka. Fazolky očistíme a nakrájíme na menší kousky a hlávkové zelí na nudličky. Vše promícháme s očištěnou a propláchnutou rýží, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželovou a celerovou natí a uložíme do olejem vymazané ohnivzdorné zapékací mísy. Nahoru uložíme vrstvu oloupaných rajčat, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troube do měkka (asi 2 hodiny). Během dušení skopový džuveč podle potřeby podléváme.
Fotky receptu Skopový džuveč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!