Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.11. 2025
Dnes má svátek Liběna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škvarkový štrůdl

fotka Škvarkový štrůdl
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Škvarkový štrůdl:

1 kg den předem uvařených brambor  | 3 ks vajec  | 2 hrsti hrubé krupice  | 4 hrsti nasucho upražené krupice  | 1 lžíce solamylu  | 400 g škvarků  | - sůl

Postup přípravy receptu Škvarkový štrůdl:

Nejdříve si na suché pánvičce za stálého míchání upražíme 4 hrsti hrubé krupice. Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle osolíme, přidáme solamyl 2 vejce, 2 hrsti hrubé krupice a podle potřeby přidáváme hrubou mouku až máme dostatečně tuhé těsto.
Těsto rozdělíme na dvě části.
Každý díl rozválíme na fólii na placku posypeme polovinou upražené krupice, na ni rozložíme škvarky, mírně osolíme a pomocí folie zatočíme.
Kraje založíme dospod a mírně přitlačíme, přeneseme na tukem vymazaný plech. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta.
Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C.
Pečeme asi 40 minut až je povrch zlatý.


Fotky receptu Škvarkový štrůdl:

Škvarkový štrůdl
Škvarkový štrůdl
Škvarkový štrůdl
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Škvarkový štrůdl
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !