Vložil: | Martaj1997 |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Slané vínové pečivo:
50 dlg hladké mouky
| 50 dkg másla
| 11 lžic bílého vína
| špetka soli
| kmín, mák a sůl na posypání
| Náplň:
| 1 ks vejce
| 6 dkg tvrdého str.sýra
| paprika, kmín,sůl, loupané mandle nebo ořechy
Postup přípravy receptu Slané vínové pečivo:
Mouku, máslo, víno a sůl zpracujeme na těsto, dáme je na dvě hodiny do ledničky odpočinout a vyválíme z něj obdélník asi 5-6 mm silný. Z těsta vykrájíme různé tvary, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem nebo mákem. Na slavnostní příležitosti můžeme připravit malé šnečky. Vyválené těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, červenou paprikou, kmínem a posolíme. Těsto zavineme jako roládu a nakrájíme na tenší plátky, které vložíme na plech. Každého šnečka ozdobíme půlkou loupané mandle nebo půlkou ořechu a dáme péci. Slané vínové pečivo podáváme k vínu.
Fotky receptu Slané vínové pečivo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!