1/2 kg slávek
| 200 g žampionů
| 100 g másla
| olej
| 250 ml smetany
| hladká mouka
| 150 g mrkve
| tymián
| bobkový list
| celý pepř
| petrželka
| sůl
Postup přípravy receptu Slávky na smetamě:
Dobře okartáčované pevně uzavřené slávky vložíme do kastrolu na olej a pod pokličkou smažíme až se otevřou. Přidáme bylinky a koření. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.Rozředíme ji šťávou ze slávek a rozšleháme. Přidáme mrkev a podusíme. Zjemníme smetanou. Slávky rozdělíme na čtyři talíře a přelijeme scezenou omáčkou. Podáváme s rozpečenou bagetou a suchým bílým vínem.
Fotky receptu Slávky na smetamě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!