Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Slepice zapečená s rýží:
4 porce mladé slepice
| 300 g rýže
| 3 ks zelené papriky
| 3 ks rajčat
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 ks velké červené cibule
| podle potřeby: sůl, pepř, nové koření
| 1 ks mrkve
| 1 ks celeru
| 1 ks petržele
Postup přípravy receptu Slepice zapečená s rýží:
Očištěné porce slepice vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme asi 45 minut doměkka. Ke konci varu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pokrájeli na menší kousky, 1 cibuli na kostičky a koření a vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Rajčata vložíme do cedníku a přelijeme je vroucí vodou. Ihned po přelití vroucí vodou je vyjmeme z cedníku a oloupeme je a nakrájíme na plátky. Drobně nakrájené papriky a druhou cibuli osmažíme na pánvi na oleji (asi 5 minut) do změknutí. Uvařené porce slepice vykostíme a nakrájíme je na větší kousky. Do zapékací misky urovnáme ve vrstvách uvařenou rýži, kterou jsme si uvařili dle návodu na obalu, slepičí maso, rajčata, cibuli s paprikami. Poslední vrstva je opět rýže. Vše osolíme a zalijeme 4,5 dl vývaru ze slepice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů asi 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Slepice zapečená s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!