Použité suroviny receptu Slepičí vývar se zeleninou a zázvorem:
1/2 ks slepice
| 2 ks menší mrkve
| 1 ks cibule
| 1 lžička celého pepře
| sůl
| 6 kousků jidášova ucha
| 1/2 ks červené papriky
| 1/2 ks zelené papriky
| 1/2 ks žluté papriky
| 150 g růžiček z brokolice
| 60 g zázvoru
Postup přípravy receptu Slepičí vývar se zeleninou a zázvorem:
Očištěnou slepici rozdělíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou mrkev, oloupanou cibuli a pepř. Vše zalijeme asi 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Slepici na mírném ohni vaříme doměkka.
Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté ho scedíme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou mrkev a papriky očístíme a nakrájíme na úzké nudličky. Jednotlivé růžičky brokolice očistíme. Zázvor oloupememe a nakrájíme na plátky.
Měkkou slepici vyjmeme z hrnce. Maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme do čistého hrnce a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něho jidášovo ucho s paprikami a mrkví. Asi po 5 minutách vaření sypeme brokolicí, zázvor a slepičí maso. Slepičí polévku povaříme ještě asi 2 minuty. Poté ji dle chuti dosolíme a odstavíme.
Fotky receptu Slepičí vývar se zeleninou a zázvorem: