Použité suroviny receptu Šumivá ústřicová polévka:
60 ml šlehačky
| 3 lžíce másla
| 1 cibule, najemno nakrájená
| 200 ml rybího vývaru (v kostce; vyrábí například Maggi)
| 300 ml šumivého vína
| 8 ústřic
| sůl, pepř, muškátový oříšek a trochu cukru na dochucení
| čerstvou řeřichu, koriandr nebo petrželku na ozdobení
Postup přípravy receptu Šumivá ústřicová polévka:
1. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.
2. Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.
3. Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.