1 cibule
| 5 kuliček jalovce
| 1 lžíce octa
| 50 ml oleje
| 50 g hladké mouky
| 300 ml vývaru
| 100 ml bílého vína
| 100 ml smetany
| sůl
| 600 g uzené šunky vcelku
| 2 lžíce oleje na opečení
| 1 malý pórek
| bylinky
Postup přípravy receptu Šunka ve vinné omáčce:
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a vsypeme do kastrůlku. Přidáme k ní jalovev, ocet a 5 lžic vody. směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Z oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme. Tento základ na omáčku potom rozředíme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme svařenou cibuli s jalovcem. Omáčku povaříme 10 minut. Potom ji přecedíme. dochutíme ji solí, zjemníme smetanou a prohřejeme. Uzenou šunku nakrájíme na plátky a na troše oleje na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, zalijeme připravenou vinnou omáčkou a v troubě rozehřáté na 19 stupňů necháme 10 minut zapéct. Před podáváním ji posypeme pórkem a bylinkami.
Fotky receptu Šunka ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!