Použité suroviny receptu Šunková omeleta po italsku:
30 g másla
| 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule
| 1 velká odjařená červená paprika nakrájená na drobné kostičky
| 1 lžička sušené bazalky
| 1 lžička sušeného oregana
| 200 g mraženého sekaného špenátu-rozmrazíme, necháme okapat a vymačkme do sucha
| 170 g dušené šunky nakrájené na jemné kostičky
| 5 vajec
| 50 g strouhaného parmezánu
| 100 ml mléka
| 1/2 lžičky soli
| 1/8 lžičky cayenského pepře
| 200 g vařené dlouhozrnné loupané rýže
Postup přípravy receptu Šunková omeleta po italsku:
1) Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm podusíme cibuli a papriku do měkka. Přidáme bazalku a oregano a minutu mícháme. Přidáme špenát a šunku a necháme směs 2-3 minuty důkladně prohřát.
2) Vejce smícháme s 30 g parmezánu, s mlékem, směs nalijeme na pánev, přidáme rýži a 5 minut zvolna pečeme. Mezitím dáme předehřát gril.
3) Omeletu posypeme zbytkem parmezánu a 2-3 minuty zapékáme v grilu, až omeleta ztuhne a zezláztne. Hotové jídlo nakrájíme na dílky a podáváme s míchaným salátem.
Fotky receptu Šunková omeleta po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!