120 g kořenové zeleniny
| 30 g hrášku
| 30 g cibule
| olej
| petrželka
| polévkové koření
| hovězí vývar (kosti, hovězí maso)
| Smažený vaječný hrášek:
| 1 vejce
| 1/8 l mléka
| 80 g hladké mouky
| olej
Postup přípravy receptu Sváteční hovězí polévka:
Do vlažné vody vložíme kousek hovězího masa a necháme vařit. Uvařený vývar přecedíme.
Na rozpálený olej vložíme jemně nakrájenou cibulku, dobře očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a osmahneme. Pak zalijeme hovězím vývarem, přidáme hrášek, osolíme a necháme vařit.
Když je zelenina měkká, dochutíme polévku polévkovým kořením, pažitkou a podle potřeby osolíme.
K hotové polévce podáváme vaječný hrášek. Z hladké mouky, vajíčka a mléka si umícháme řídké těstíčko. Pak je po částech prokapeme přes struhadlo do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatova.
Fotky receptu Sváteční hovězí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!