Použité suroviny receptu Švestkový koláč s mandlemi:
30 g kvasnic
| 80 g moučkového cukru
| 1/4 l vlažného mléka
| 500 g hladké mouky
| 1 špetka soli
| dle chuti: trochu citrónové kůry
| 125 g rozpuštěného másla
| 1,5 kg švestek
| 100 g sekaných mandlí
| 150 g cukru
Postup přípravy receptu Švestkový koláč s mandlemi:
Kvasnice rozpustíme v trošce cukru s několika lžičkami vlažného mléka. Mouku vsypme do zadělávací mísy, přidáme kvasnice, zbývající cukr, zbytek mléka, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru a máslo. Těsto opatrně mícháme hnětačem ručního mixéru. Hněteme dokud těsto není zcela hladké a nepřichytává se okraje zadělávací mísy. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout. Švestky vypeckujeme. Plech potřeme tukem. Těsto položíme na plech a přitlačíme okraje. Na těsto pokladem švestky necháme dokynout 20 minut, potom pečeme. Cukr smícháme se sekanými mandlemi a posypeme horký koláč.
Fotky receptu Švestkový koláč s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!