Postup přípravy receptu Taštičky s masovou směsí a omáčkou:
Z mouky, vajec, vody a oleje připravíme tužší, hladké těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 30 minut rozležet. Připravíme si náplň. Krůtí prsa jemně usekáme. Cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Česnek prolisujeme. Feferonku zbavíme jadérek a velice drobně nakrájíme. Žampiony usekáme najemno. Na malém množství oleje zpěníme cibulku, vmícháme maso, žampiony a vše zvolna orestujeme. Nakonec směs zahustíme rajským protlakem, ochutíme česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.
Hotovou omáčku prohřejeme s máslem, vmícháme usekanou petrželku, podle potřeby naředíme vývarem a krátce povaříme.
Z těsta vyválíme velice tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu klademe lžičku náplně a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Taštičky pevně spojíme protilehlými cípy k sobě a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty.
Taštičky s masovou směsí promícháme s ochucenou omáčkou. Servírujeme se strouhaným parmazánem.