Použité suroviny receptu Těstoviny s meduňkovou omáčkou:
250 g lusků hrášku z konzervy
| 1 šalotka
| 30 lístků meduňky
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 lžíce instantní bílé omáčky
| 150 g zakysané krémové smetany
| 1 posekané citronové kůry
| 300 g těstovin
| 50 g strouhaného parmazánu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Těstoviny s meduňkovou omáčkou:
Lusky hrášku omyjeme a povaříme asi 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. Meduňku opereme, osušíme a posekáme. Šalotku oloupeme, nadrobno rozkrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme citronovou šťávu a vmícháme základní bílou omáčku a zakysanou smetanu. Vsypeme citronovou kůru a přilijeme 300 ml vody. Vše za častého míchání uvedeme do varu. Vmícháme posekanou meduňku a omáčku opepříme. Přidáme lusky a krátce prohřejeme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou, bohatě posypané parmazánem.
Fotky receptu Těstoviny s meduňkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!