Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajské kuřecí soté:
500 g kuřecích prsíček
| 1 stroužek česneku
| 1 cibule
| 2 lžíce rybí omáčky
| 2 lžíce cukru, nejraději surového, tmavého
| 3 lžíce rostlinného oleje
| 2 lžíce burákového másla
| 3 lžíce sušeného kokosu
| 1 lžíce omáčky sweet chilly
| 1 lžička citronové kůry
| 1 lžíce oleje navíc, na potírání
Postup přípravy receptu Thajské kuřecí soté:
Kuřecí prsíčka nařežeme na slabé plátky. Cibuli, česnek, rybí omáčku a polovinu cukru rozmixujeme v mixeru, případně naředíme vodou. Maso dáme do misky a zalijeme sosem. Necháme odležet alespoň 3 hodiny, raději přez noc.
Mezitím připravíme omáčku a to tak,že do hrnku s vařící vodou (asi 0,2 ) přidáme sušený kokos a necháme chvíli povařit. Potom nalijeme do mixeru a rozmixujeme. Rozmixovanou šťávu dáme zpět do kastrolku a přidáme další sočásti: burákové máslo, cukr, olej, sweet chilly a citronovou kůru. Necháme chvíli povařit, až omáčka zhoustne.
Odleželé maso nabodneme a namotáme na grilovací jehly (buď dřevěné špejle nebo jehly na ražniči) a grilujeme asi 10 minut na grilu, potíráme olejem navíc. Podáváme s teplou omáčkou.
Fotky receptu Thajské kuřecí soté:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!