Použité suroviny receptu Toskánská grilovaná zelenina:
600 g červené papriky
| 500 g čerstvého lilku
| 500 g mladých cuket
| 250 g žampiónů
| 250 ml toskánského olivového oleje
| 200 ml balzamikového octa
| 120 g černých oliv
| 100 g šalotky
| 50 g čerstvé rukoly
| 50 ml bílého vína
| sůl
Postup přípravy receptu Toskánská grilovaná zelenina:
Celé papriky grilujeme dozlatohněda, pak je vložíme do nádoby a přikryjeme a dokonale utěstníme - paprika se zpotí a jde potom zlehka oloupat. Oloupanou šalotku osolíme a povaříme v bílém víně doměkka. Očištěný lilek a cukety pokrájíme podélně na plátky asi půl cm široké, z obou stran osolíme a necháme asi 10 minut pustit šťávu, poté plátky ugrilujeme. Očištěné žampióny opečeme na olivovém oleji dozlatova. Veškerou zeleninu necháme vychladnout, pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem.
Fotky receptu Toskánská grilovaná zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!