Postup přípravy receptu Treska s čočkou a pórkem:
Opranou čočku dáme do kastrolku s bobkovým listem a česnekem, přidáme vodu (aby překrývala čočku asi o 5 cm) a přivedeme do varu a vaříme asi 15-20 min., až je čočka měkká.
Uvařenou čočku scedíme, vyjmeme bobkový list a přidáme polovinu nastrouhané pomerančové kůry a všechnu citrónovou kůru. Ochutíme MAGGI Harmonií chuti, kmínem, solí a pepřem a dáme do zapékací misky.
Na másle orestujeme najemno nakrájený pórek, přidáme kelímek smetany a zbytek pomerančové kůry a vaříme 15-20 min., až je pórek úplně uvařený a smetana zhoustne.
Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Filé rozporcujeme, osolíme a opepříme zeleným pepřem a zamáčkneme ho do čočky. Každý kousek ryby překryjeme pórkem a pečeme v troubě asi 15-20 minut.