Použité suroviny receptu Třešňový koláč s citronem:
1/2 kg vypeckovaných třešní
| šťáva z 1/2 citronu
| 250 g hladké mouky
| 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku
| sůl
| 230 g moučkového cukru (+2 lžíce cukru na poprášení)
| 3 vejce
| nastouhaná kůra z 1 citronu
| 120 g másla - rozpuštěného a vychladlého
| trochu tuku na vymazání formy
Postup přípravy receptu Třešňový koláč s citronem:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme třešně a citronovou šťávu.
Do dortové formy (průměr asi 23 cm) dáme na dno pečící papír a okraje pomažeme tukem.
Prosyjeme mouku s kypřícím práškem, přidáme špetku soli.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak do této směsi zamícháme mouku, kůru a máslo.
Těsto nalijeme do formy. Třešně dáme na těsto a posypeme cukrem.
pečeme dokud nebude koláč na omak pecný - měla by stačit hodina.