|   
 
    | Vložil: | Misaba |  | Porcí: | 12 |  | Doba přípravy: | 80 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Tvarohové řezy s jahodami:
těsto: 200 g  hery
 | 250 g  moučkového cukru
 | 2 sáčky  vanilkového cukru
 | 3  vejce
 | 250 g  hladké mouky
 | 1/2 sáčku  prášku do pečiva
 | 150 g  jahodové marmelády
 | krém: 650 g  jahod
 | 650 ml  smetany ke šlehání
 | 500 g  měkkého tvarohu
 | 7 plátků  želatiny
 | zdobení:  bílé a tmavé čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Tvarohové řezy s jahodami:
Ze změklé Hery nakrájené na kousky, 150 g moučkového cukru a vanilkového cukru připravíme hustou pěnu. Pak postupně zašleháme vejce a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozřízneme, naplníme marmeládou a vrátíme do pekáčku.
Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody. Vymačkáme ji a vložíme do 50 ml horké smetany. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Tvaroh utřeme se zbylým moučkovým cukrem. Pak vmícháme rozpuštěnou želatinu a šlehačku.
Korpus v pekáčku potřeme 2/3 krému. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Část jich rozložíme na moučník a zakryjeme zbylým krémem. Dezert uložíme do chladna zatuhnout. Pak ho nakrájíme na kousky. Jednotlivé řezy dozdobíme čokoládovámi hoblinkami, kousky zbylých jahod, případně bylinkami.
Fotky receptu Tvarohové řezy s jahodami: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!