Vložil: | Misaba |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tvarohové řezy s jahodami:
těsto: 200 g hery
| 250 g moučkového cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 3 vejce
| 250 g hladké mouky
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 150 g jahodové marmelády
| krém: 650 g jahod
| 650 ml smetany ke šlehání
| 500 g měkkého tvarohu
| 7 plátků želatiny
| zdobení: bílé a tmavé čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Tvarohové řezy s jahodami:
Ze změklé Hery nakrájené na kousky, 150 g moučkového cukru a vanilkového cukru připravíme hustou pěnu. Pak postupně zašleháme vejce a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozřízneme, naplníme marmeládou a vrátíme do pekáčku.
Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody. Vymačkáme ji a vložíme do 50 ml horké smetany. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Tvaroh utřeme se zbylým moučkovým cukrem. Pak vmícháme rozpuštěnou želatinu a šlehačku.
Korpus v pekáčku potřeme 2/3 krému. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Část jich rozložíme na moučník a zakryjeme zbylým krémem. Dezert uložíme do chladna zatuhnout. Pak ho nakrájíme na kousky. Jednotlivé řezy dozdobíme čokoládovámi hoblinkami, kousky zbylých jahod, případně bylinkami.
Fotky receptu Tvarohové řezy s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!