Použité suroviny receptu Tvarohový koláč báby Havelkové:
300 g hladké mouky
| 200 g másla (eventuelně hery
| 2 vejce
| 1/2 prášku do pečiva
| 2 tvarohy
| 1 hrnek cukru
| 2 vejce
| 1/2 hořčičné sklenice oleje
| 2 lžíce rumu
| 1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený
| 1/2 litru vlažného mléka
Postup přípravy receptu Tvarohový koláč báby Havelkové:
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C, že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá eventuelně nahnědlá. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější). Při servírování je možno tvarohový koláč dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.
Fotky receptu Tvarohový koláč báby Havelkové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!