Použité suroviny receptu Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou:
500 g uzené pečeně
| omáčka
| 3 lžíce másla
| 3 lžíce hl. mouky
| 400 ml silého vývaru z masa
| 300 ml sladké smetany
| 40 g mandlí
| křen, sůl a cukr
Postup přípravy receptu Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou:
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Nepřestáváme míchat a postupně přiléváme vývar. Osolíme, promícháme a povaříme zhruba 20 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Poté zalijeme smetanou, podle chuti dosladíme a dosolíme. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný křen a mandle nakrájené na tenké plátky nebo nudličky. Přivedeme k varu a hned vypneme. Na talíř položíme plátky prohřátého uzeného masa a přelijeme připravenou omáčkou.
Fotky receptu Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!