400 g skopové kýty
| 200 g anglické slaniny
| 100 g žampionů
| 1-2 lžíce hl. mouky
| 80 g kapie
| sůl
| pepř
| česnek
| olej
| kečup
| jalovčinky
| 1/4 l teplé vody
Postup přípravy receptu Valašská jehla:
Skopovou kýtu před přípravou odblaníme nakrájíme na menší plátky a asi na 2 dny naložíme do láku z česneku, soli a jalovčinek a hrnku teplé vody, naklepané maso klademe na dno hrnce a poléváme lákem, přikryjeme a dáme do chladna. Po dvou dnech maso vytáhneme a opláchneme od láku. Rozložíme po stole okořeníme a už nesolíme. Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny střídavě napichujeme na jehlu s kapií a žampiony. Podusíme, vyjmeme z hrnce a výpek zaprášíme moukou a štávu dochutíme kečupem. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.
Dobrou chut.
Fotky receptu Valašská jehla:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!