Postup přípravy receptu Vegetariánské lečo:
Nejdříve si oloupeme půl žluté cukety nakrájíme ji na, co nejmenší nudličky (2 krát 1cm). Pánev si předem rozpálíme spolu s máslem a česnekem (česnek buď pokrájíme na plátky nebo jej rozmačkáme). Chvíli mícháme po chvíli přidáme zázvor, pepř, sůl, trochu sójové omáčky a špetku červené sladké papriky, dáme pod pokličku podusit (dokud cuketa nepustí šťávu). Po té přidáme na co nejtenčí plátky nakrájené mrkve, které dobře promícháme s cuketou, a stále dusíme pod pokličkou. Asi po 3 minutách přidáme obě papriky (červenou i zelenou)na centimetrové nudličky, vše smícháme a přidáme zbytek koření (sladkou papriku, pepř, sůl, majoránku a sójovou omáčku), podlijeme trochou vody a opět necháme podusit. Po 8 minutkách přidáme na kostičky nakrájené rajče. Celé to takhle máme pod pokličkou 7 minut, ke konci přidáme na kostičky nakrájené tofu, kečup vše důkladně promícháme a necháme o takhle asi 15 minut. Občas promícháme (podlijeme trochou vody). Vše máme hotovo, podáváme s (kukuřičnými nebo žitnými)slisovanými chleby, či raciolkami. Zdobíme zelenou petrželkou. Tento pokrm se skvěle hodí pro vegetariány nebo pro lidé, kteří např. drží dietu, nesmějí maso nebo pro lidi, kteří si jen chtějí dopřát zdravý a chutný pokrm. Samozřejmě jako přílohu podáváme cokoliv (rýži, vařený brambor či opékaný). Místo cukety můžeme také použít třeba patizon).