Použité suroviny receptu Věnec z bramborového salátu se salámem:
1,5 kg brambor
| dle chuti: sůl
| 1 cibule
| 2 nakládané okurky
| 250 g dietního salámu
| 125 g majonézy
| 150 g zakysané smetany
| dle chuti: hrubě mletý pepř
| 4 plátky želatiny
| dle potřeby: rajčata a listy salátu na ozdobu
| dle chuti: trochu nakrájené pažitky
Postup přípravy receptu Věnec z bramborového salátu se salámem:
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a oloupeme. Necháme dobře vychladnout a nakrajíme na tenké plátky. Cibuli spolu s okurkami a salátem nakrájime na kostičky. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme octem. Želatinu necháme podle návodu změknout ve studené vodě, vymačkáme a rozpustíme. Opatrně vmícháme do majonézy. Brambory, cibuli, okurky a salám promícháme v míse a přimícháme majonézu. Naplníme kruhovou formu a dáme ji na 2 hodiny do chladničky. Poté vyklopíme na velký taliř. Do středu věnce dáme listy salátu a rajčata a podáváme posypané pažitkou.
Fotky receptu Věnec z bramborového salátu se salámem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!