Postup přípravy receptu Vepřová roláda s párkem:
Kýtu rozřízneme a rozklepeme na plát.
Z obou stran maso okořeníme vegetou, pepřem a solí.
Na pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme vajíčka, jemně je osolíme a usmažíme, na závěr přidáme hrášek, necháme vychladnout.
Vnitřní stranu masa pak potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a rozetřeme usmažená vajíčka.
Podélně na vajíčka poklademe tenké párky a maso smotáme do rolády, zajistíme párátky a převážeme nití.
Na pekáči rozehřejeme máslo s olejem a roládu ze všech stran zprudka opečeme.
Podlijeme vodou a zvolna za občasného podlévání a otáčení rolády pečeme pod poklicí cca 40 minut a to při teplotě kolem 180 °C.
Nakonec sundáme poklop a roládu dopečeme dozlatova (10 minut).
Šťávu dochutíme vegetou a zahustíme ji solamylem rozpuštěným v troše studené vody.
Z rolády odstraníme nit a párátka, rozkrájíme na plátky a servírujeme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.