Použité suroviny receptu Vepřové špalíky pečené s provensálským kořením a slaninou:
2 vepřové plátky (z kýty, pečeně, ...)
| 100 g anglické slaniny
| 1 velká cibule
| 1 plnotučná hořčice
| provensálské koření, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Vepřové špalíky pečené s provensálským kořením a slaninou:
Vepřové plátky podélně rozkrojte na 2-3 kusy. Z jedné strany osolte a opepřete, z druhé potřete hořčicí smíchanou s provensálským kořením. V zapékací misce postupně prokládejte plátek masa, plátek anglické slaniny a několik půlkoleček cibule. Přiklopte a hodinu pečte při teplotě 150 °C.
Podávejte s vařenými brambory a okurkovým nebo rajčatovým salátem.
Fotky receptu Vepřové špalíky pečené s provensálským kořením a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!