Vložil: | evabel |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 102 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové v mrkvi:
1/2 kg vepřového masa (plecko nebo krkovička)
| 1 ks cibule
| 6 - 7 ks větší mrkve
| masox
| sůl
| pepř
| máslo
| jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu Vepřové v mrkvi:
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, rozdrobenou kostku masoxu a opepříme. Počkáme až maso pustí vlastní šťávu, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vše dusíme doměkka. Hotové podle chuti přisolíme, připepříme a trochu zahustíme jíškou (používám hotovou světlou sypkou jíšku od Knorra nebo může být z másla a hladké mouky). Podáváme s vařeným bramborem, který posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
Fotky receptu Vepřové v mrkvi:
Fotky vložil: evabel,tvackova1,ivanao,tajnostii,fanypol,kozaroza