Postup přípravy receptu Vojtův marinovaný losos:
Steaky z lososa zbaveného kůže (doporučujeme použít chlazenou rybu a ne mraženou, protože chuťový rozdíl je veliký) omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme směsí pomerančového pepře, kterou do masa lehce zatlačíme. Marinádu připravíme smícháním 200 ml suchého bílého vína a 100 ml olivového oleje. Připravené steaky dáme do misky, zalijeme marinádou a necháme 1 – 2 hodiny v chladu proležet. Pak je vyjmeme, opatrně obalíme v hladké mouce a osmažíme na olivovém oleji 4 – 5 minut z každé strany. Potom necháme ze steaků odkapat olej na sítku nebo papíře a pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme s plátkem citronu a bohatou zeleninovou oblohou, bramborem, bramborovou kaší nebo jen s pečivem. Můžeme podávat i suché bílé víno, které jsem použili při vaření.