Použité suroviny receptu Výborná paštika ze zvěřiny:
3 vejce
| 350 g předního masa z divočáka
| 2 lžíce sádla
| 2 lžíce solamylu
| 1/2 kg masa z jelena
| 120 ml šlehačky
| 150 g cibule
| paštikové koření
| sůl
Postup přípravy receptu Výborná paštika ze zvěřiny:
Maso nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Ve vyšší pánvi s poklicí nebo v hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso, které krátce ale zprudka opečeme. Pak vše podlijeme a dusíme téměř doměkka.
Mezitím si paštikovou formu /formu na bisk. chlebíček/ vymažeme vrstvou sádla nebo vyložíme plátky slaniny.
Podušené maso necháme trochu vychladit a aspoň dvakrát najemno umeleme. Umleté maso smícháme s vejci, smetanou, kořením a podle chuti osolíme. Nakonec do směsi vmícháme solamyl a důkladně promícháme.
Připravenou směs rozložíme do připravené paštikové formy. Formu uzavřeme. Případně uzavřeme alobalem.
Formu vložíme do vodní lázně a jen táhnutím - velmi pozvolným vařením při teplotě do 85 °C - vařeníme asi 2 hodiny.
Paštiku necháme ve formě vychladnout.
Fotky receptu Výborná paštika ze zvěřiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!