Použité suroviny receptu Vydatná zimní zeleninová polévka:
1 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 1 tuřín nebo kedlubna, pokrájené na větší kusy
| 4 velké mrkve, nakrájené
| 3 snítky tymiánu (jen lístky)
| 850ml zeleninového bujonu
| 500ml polotučného mléka
| 400g konzerva bílých fazolí
| 400g konzerva červených fazolí
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vydatná zimní zeleninová polévka:
1. Připravte základ Rozpalte olej ve velkém rendlíku a osmažte rozdrcený česnek jen tak, aby nezhnědl. Vsypte tuřín či kedlubnu, kousky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijte bujonem a mlékem. Uveďte do varu, ztlumte a nechte základ polévky přibližně čtvrt hodiny bublat.
2. Dokončete dílo Třetinu polévky rozmixujte dohladka. Přelijte ji zpět do rendlíku a přidejte slité fazole. Dochuťte solí a pepřem a uveďte znovu do varu. Povařte jen chvilku, aby se fazole prohřály. Podávejte se zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.