Vložil: | Lokynka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 202 |
|
|
Použité suroviny receptu Vynikající boršč:
1 ks hovězí kost na polévku
| 1 ks kuřecí skelet
| 2-3 l voda
| 1 plechovka bílých fazolek
| 2 ks cibule
| 2 ks mrkev
| 1 ks červená řepa
| 3 ks brambor
| 1/4 hlávky bílé zelí
| 1 kelímek zakysaná smetana
| 1 plechovka rajský protlak
| 3 ks bobkový list
| 10 kuliček nové koření
| 1 čaj.lžička majoránka
| troška mletého pepře
| 2 lžíce steril. kopru
| tochu soli, maggi
Postup přípravy receptu Vynikající boršč:
Nejdříve si dáme vařit do papíňáků hovězí a kuřecí. Vývar cca po 1 h scedíme, maso obereme a dáme do polévky. Do vývaru si dáme červenou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle, mrkev také nastrouhanou, brambory na kostičky,. cibuli na kostičky, přidáme koření a povaříme dokud nejsou brambory měkké. Na oleji si lehce orestujeme jednu cibuli a přidáme na ni rajský protlak a směs pak nalijeme do polévky. Pak přidáme zelí a povaříme, a nakonec fazolky a ještě chvilku. Na úplný konec přidáme kopr.
Zakysanou smetanou zdobíme až na talíři.
Fotky receptu Vynikající boršč:
Fotky vložil: Ježíšek,tvackova1,Mirkasirka,MichelePrg,katzvel,cudovluc