Použité suroviny receptu Vynikající masíčko na hříbkách:
3/4 kg vepřové pečeně nebo kýty
| 1 větší cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sušené hříbky
| 1 kostka hřibového bujónu
| dle chuti: mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín a sůl
| dle potřeby: škrob nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Vynikající masíčko na hříbkách:
Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou. Přidáme kostku bujónu a asi hrst hříbků. (Pokud máte v mražáku hříbky podušené, klidně je můžete použít.) Dusíme asi hodinu. 15 minut před koncem zahustíme škrobem a necháme ještě zvolna dusit. Tento pokrm lze připravit i z hovězího masa, jen je třeba maso dusit déle, až dvě hodiny. Bude se vám rozplývat na jazyku.