Použité suroviny receptu Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu:
150 g jitrnicový prejt
| 150 g jelítkový prejt
| 1,5 l vroucí vody
| 3 str. česneku
| sůl
| pepř
| majoránka
| chléb
Postup přípravy receptu Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu:
Oba prejty nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Ihned přidáme majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Polévku vaříme, dokud se prejty nerozpustí. Prejty můžeme nahradit jitrnicí a jelitem.
Před koncem varu ochutnáme a podle chuti ještě polévku případně přisolíme a přidáme pepř.
Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
Fotky receptu Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu: