Postup přípravy receptu Zapečené penne s debrecínkou a bylinkami:
Petrželku, pažitku a cibulovou nať omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na hrubo.Debrecínku nakrájíme na čtverečky. Smetanu nalejeme do větší misky, přidáme sůl, podle chuti pepř a sladkou papriku. Přidáme petrželku, pažitku, cibulovou nať a zamícháme. Do hrnce s vodou dáme vařit těstoviny penne, ale můžeme i jiné - vřetena, kolínka. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat. Pekáč vymažeme sádlem až k hornímu okraji, vysypeme vrstvou uvařených těstovin. Těstoviny posypeme vrstvou debrecínky, lžící pokapeme smetanovou zálivkou (část si odložíme na horní vrstvu), přesypeme strouhaným sýrem. Opět vysypeme vrstvou těstovin, přelejeme zbytkem smetanové zálivky. Naposledy posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Ještě teplé pak podáváme s bylinkami.