Použité suroviny receptu Zapečené šlehačkové kuře:
1 vykostěné kuře
| sůl
| mletá sladká paprika
| 4 cibule
| 5 stroužků česneku
| 300 g kysaného zelí
| 2 lžíce oleje
| 250 ml kečupu
| 500 g uvařených brambor
| 1 rozšlehané vejce
| 150 g nastrouhaného sýra
| 250 ml smetany na šlehání
| 1 jarní cibulka
| 1 červená paprika
Postup přípravy receptu Zapečené šlehačkové kuře:
1. Omyté kuře nakrájíme na kostky, osolíme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme. Kysané zelí propláchneme a necháme okapat.
2. Cibuli zpěníme na oleji, vložíme kostky kuřete a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek a kečup. Vše promícháme a opečeme.
3. Zelí dáme dusit do hrnce. Uvařené brambory nakrájíme na plátky.
4. Do zapékací misky vrstvíme postupně plátky brambor, které můžeme ještě potřít česnekem, opečené kuře a zelí. Zalijeme vejcem a posypeme sýrem. Položíme vrstvu brambor a vše přelijeme šlehačkou. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 30 minut. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a červenou paprikou.
Fotky receptu Zapečené šlehačkové kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!