Postup přípravy receptu Zapražená polévka s žemlovými knedlíčky:
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme mouku a vše do růžova osmažíme. Zalijeme připraveným vývarem z masoxu, dobře promícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zvolna vaříme min. 30 minut. Před podáváním přidáme drobně nasekanou zelenou petrželku, polévkové koření a osolíme dle chuti.
Houskové knedlíčky:
Žemli nakrájíme na drobné kostičky a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Žloutek oddělíme od bílku. Žloutek přidáme k žemli a z bílu ušleháme tuhý sníh. Těsto na knedlíčky dobře promícháme, přidáme sůl, zelenou petrželku, muškátový květ a zlehka vmícháme sníh. Z těsta utvoříme malé knedlíčky, vkládáme je do vařící polévky a vaříme asi 3 minuty.