Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem ze žluté dýně: Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme. Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme. Dáme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
... …více»
|
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z černého rybízu bez zavařování: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů. Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s ... …více»
|
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Domácí švestková marmeláda: Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou marmeládu plníme do sklenic a zavíčkujeme. ... ... …více»
|
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z růží a třešní: Růžové listy třeme s cukrem v míse, až se vytvoří kaše. Když je kaše hotová, přilijeme třešňovou šťávu a 5 minut bez pokličky povaříme. Rozlijeme do skleniček a při 85 stupních sterilujeme 10 - 15 min ... …více»
|
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dýňový džem: Dýni nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a povaříme 30-45 minut.
Přidáme cukr - na 1kg dýně 60 dkg cukru, 3 dkg kyseliny citrónové.
Dusíme 30 minut.
Nakonec dáme na 1 kg dýně 1 1/2 balíčku Pekto ... …více»
|
15. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z černého bezu: Sbíráme jen dobře zbarvené, zralé plody. Odstraníme stopky a bobule dobře propláchneme. Potom umeleme na masovém strojku, osladíme, zalijeme vodou, vaříme do potřebné hustoty. Před dokončením přidáme ... …více»
|
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čatní z červené řepy: Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a ... …více»
|
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Cukety s květákem: Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky. Vodu svaříme s octem, solí, cukrem a koriandrem. Např ... …více»
|
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybízová marmeláda s vůní mandlí: Rybíz dobře opereme a otrháme kuličky. Nasypeme je do síta a propasírujeme. Marmeláda se slupičkami a pecičkami není dobrá. Ovoce posypeme želírovacím cukrem a podle návodu povaříme.
Průběžně sbírám ... …více»
|
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nektarinky v karamelovém sirupu: Nektarinky nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice dáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování a lžíci rumu.
Do hrnce dáme 250 g cukru a na mírném ohni za stálého míchán . ... …více»
|