![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná nutela : Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Dobře promícháme a plníme do malých sklenic. Sterilujeme 20 minut p ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Meruňky ve vlastní šťávě: 1. Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem. Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta ve slaném nálevu: Růžičky kapusty odlomíme a očistíme. Vložíme je do vařící vody a 5 minut povaříme. Necháme okapat a naplníme do zavařovacích sklenic. Zalijeme slaným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrášek ve slaném nálevu: Hrášek 7-8 minut povaříme, scedíme a ochladíme studenou vodou. Promícháme jej se solí, nasypeme do zavařovacích skleniček a zalijeme převařenou vodou. Uzavřeme víčky a uložíme na chladném místě. ... ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višně v alkoholu: Omyté višně postupně ukládáme do sklenic, každou vrstvu zasypeme cukrem a nakonec vše zalijeme alkoholem. Uzavřeme a postavíme na slunné teplé místo nejméně na 14 dní. ... ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev ve sladkém nálevu s příchutí ananasu: Rozkrájené tykve vložíme do roztoku z vody, cukru džusu a esence, přidáme kyselinu citrónovou a vaříme do zesklovatění. Horké plníme do sklenic, zalijeme nálevem a vysterilizujeme. ... ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev v kyselém nálevu s octem: Tykev nakrájíme na kostičky a vložíme do roztoku z octa, vody, cukru. Necháme 2 dny odležet. Pak kostičky vyjmeme, roztok povaříme a přidáme citróny a koření. Necháme i kostičky zesklovatět. Vložíme j ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaná rajčátka: Rajčata omyjeme, osušíme a do každého uděláme dvě dírky.
Rajčata naplníme do sklenic. Na dno sklenice, doprostřed a potom i nahoru přijde bobkový list, celý bílý pepř a nové koření.
Svaříme vodu ... ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí zavařená paštika z králíka nebo zajíce: Maso opereme a krev odstraníme. V kastrolku rozškvaříme polovinu slaniny do sklovita. Přidáme nakrájenou cibuli a tu necháme zezlátnout. Potom přidáme nakrájené maso a dusíme ho do měkka. Dusíme ho ve ... …více»
|
![]() |
15. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lečo: Na oleji podusíme cibuli, papriky, rajčata. Asi 15 minut před dokončením vlijeme ocet, deko, cukr. Nakonec vmícháme fazole a plníme do sklenic. Zavaříme. ... ... …více»
|