![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny v octě: Houby opereme a 3 minuty povaříme v mírně osolené vodě (blanšírování). Ocedíme a dáme vychladnout.
Svaříme vodu s octem, solí a kořením, necháme vychladnout a tímto nálevem zalijeme žampióny, k ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňová marmeláda: Odpeckované třešně umeleme a rozvaříme, přidáme cukr a dostatečně zahustíme. Marmeláda získá na chuti, smícháme-li třešně s višněmi. ... ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňová povidla: Vypeckované třešně můžeme umlít, nebo je bez mletí promícháme s cukrem a octem, zakryjeme a necháme proslazovat do druhého dne, kdy je svaříme do hustoty marmelády. ... ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešně ve vlastní šťávě: Odpeckované třešně natlačíme do sklenic a sterilujeme. Používáme je všude tam, kde potřebujeme čerstvé ovoce. Sterilujeme 30 min. při 85°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestky ve vlastní šťávě: Zralé, ale tuhé švestky půlíme a rovnáme těsně do sklenic řeznou stranou dolů. Sterilujeme 30 min. při 90°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z neloupaných švestek: Švestky narovnáme těsně do sklenic, buď celé nebo půlené, vypeckované. Tvrdé ovoce předem prosladíme. Zalijeme je vlažným cukerným roztokem, v němž je ponecháme 12 hodin. Před plněním do sklenic šťávu ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šípková povidla s jablky: Nedozrálá kyselá jablka překrájíme na kusy se slupkami a jádřinci a povaříme. Rovněž očištěné celé šípky uvaříme a společně na strojku lisujeme. Zahustíme nejdříve hodně bez cukru, pak s cukrem dovaří ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klevera z rynglí: Ryngle prudce uvaříme 30 min. a opatrně jimi mícháme, aby ovoce zůstalo v kouscích a nepřipálilo se. Přidáme cukr a vaříme ještě 20 minut do hustoty. ... ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rynglový kompot: Ryngle před plněním do sklenic zahříváme asi 5 min ve vodě 60°C teplé, aby zvláčněly a byly skladnější. Narovnané do sklenic zalijeme teplým cukerným roztokem a sterilujeme 20-25 min při 80°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rosol z rybízu: Ovoce rozmačkáme a s troškou vody rozpaříme. Necháme volně prokapat sáčkem, rozdělíme a po menších dávkách vaříme na silném ohni s cukrem. Mezi vařením sbíráme pěnu. Kapka kápnutá na studený talíř mus ... …více»
|