![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná nutella: Oloupaná jablka umeleme a vaříme s cukrem, musíme míchat. Do horké hmoty přidáme čokoládu a kakao. Dobře promícháme a dáme do skleniček. Zavaříme - 20 minut na 80 stupňů. ... ... ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchý sirup na Margaritu: Naplnit mísu studenou vodou a ledem, dát stranou. V kastrolku smíchat cukr a vodu, přivést do varu a vařit na středním ohni, až se cukr rozpustí (asi 10 min). Nalít do misky a tu položit do ledové ... ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilované okurky - nálev na 1 sklenici: Do sklenice vložíme kousek kopru, pár koleček mrkve a cibule, možno i česnek - dle chuti, nebo feferonku, omyté nakladačky, dáme opepř, nové koření, hořčičné semínko, lžičku soli, 1-2 lžíce cukru ... ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Med z květů černého bezu: Květy bezu dobře opereme a odstřihneme tlustší stonky. Citron oloupeme, aby na něm nezbyla bílá hmota zpod kůry, je hořká, a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. O ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččina šípková marmeláda: Vyzrálé šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna vaříme, až šípky změknou. Měkké šípky prolisujeme, ale odpad ještě ředíme vodou, aby se všechna dřeň vylisovala. Protla ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sirupový med z pampeliškových květů: Citron nakrájíme na kolečka, povaříme spolu s květy 20 minut při mírné teplotě ve vodě, potom je scedíme a květy i citron propasírujeme. Cukr zamícháme do horké tekutiny a necháme ještě 15 minut ... . ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Směs na topinky podle Jana: Rozemlít na masovém strojku, přidat ostatní přísady a v troubě vařit. Plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut. ... ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toastová pomazánka z hub: Houby nejdříve opracujeme - očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit asi na 5 minut.
Cibuli oloupeme a nakrájíme jak je libo. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme je. Přidáme k osmažené cibulc ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Povidla ze dvou druhů jablek : Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a umeleme.
Rajská jablka umeleme a přecedíme, abychom se zbavili zrníček.
Oba druhy jablek smícháme v hrnci a vaříme přibližně 30 minut. Pak vmícháme cukr, dř ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sedmikráskové kapary s vínem: Sedmikrásková poupata vaříme 5 minut v nálevu z půl lžičky soli, 250 ml bílého vína a 250 ml octa.
... ... ... …více»
|