Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 02. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot ze zelených rajčat: Rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a přidáváme rajčata. Vaříme 3-4 min, zchladíme, pak vložíme do cukru a necháme do druhého dne proslazovat. Druhý den ... …více»
|
2. 02. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rosol z ostružin: Ostružiny zalijeme vodou, povaříme, až pustí šťávu, nemícháme. Šťávu přefiltrujeme, rozdělíme na litrové dávky a uvaříme na polovinu. Přidáváme cukr a svaříme do zrosolovatění. Plníme do menších sklen ... …více»
|
1. 02. 2008 Zavařování
Příprava receptu Francouzské škvarečky: (Asi na 6 sklenic po 250 ml). Sádlo, víno, cibuli, rozmarýn, bobkový list zahříváme, až se sádlo vyškvaří. Přidáme všechno vepřové maso a na velmi mírném plameni za častého míchání škvaříme ... ... ... …více»
|
1. 02. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čatní: Řepy dobře omyjeme a povaříme asi 20 minut. Ochladíme je a oloupeme, pak nahrubo nasekáme na drobné kousky. Společně se všemi dalšími surovinami vaříme na mírném plameni 30-40 minut (do zhoustnutí), . ... …více»
|
31. 01. 2008 Zavařování
Příprava receptu Citronová marmeláda: Citrony dobře omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dále vmícháme dobře rozšlehaná vejce, cukr a máslo a třeme do hladka. Ve vodní lázni vaříme asi 15 minut za stálého míchání (jinak se tvoří h ... …více»
|
30. 01. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Houby v kečupu: Houby nakrájíme nahrubo, povaříme v osolené vodě s octem. Slijeme a propláchneme vodou.
Zvlášť osmahneme na oleji cibuli, přidáme na hrubo nakrájenou papriku, bob. list, sůl a pepř. Dusíme do poloměk ... …více»
|
28. 01. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nakládané papriky: Vodu, ocet, Deko, olej a cukr svaříme, přidáme nakrájené papriky - buď na proužky nebo na poloviny. Vše povaříme 5 minut. Papriky naskládáme do zavařovacích sklenic zalijeme nálevem a sklenice uzavřem ... …více»
|
28. 01. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z mirabelek: Mirabelky překrájíme na půlky, dáme do kameninového hrnce a prosypeme cukrem. Druhý den šťávu scedíme, svaříme o 1/2, přidáme ovoce a vaříme, až zrosoluje. Můžeme přidat hrstku vyloupaných jader. Hoto ... …více»
|
28. 01. 2008 Zavařování
Příprava receptu Mirabelkový kompot: Ovoce napícháme a pak plníme do sklenic. Šťávu převaříme, nalijeme teplou na ovoce, uzavřeme a sterilujeme 20-30 min. při 80-85 °C. Lze přidat i jádra meruněk. ... ... ... …více»
|
28. 01. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z ostružin: Kyselá, nedozrálá jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky, podlijeme 2 lžícemi vody a vaříme až změknou. Přidáme ostružiny a cukr, a znovu vaříme, až džem zrosoluje. ... ... ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |