![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňová povidla: Cukr s vodou svaříme na perlu /niť/. Přidáme odpeckované višně, promícháme a vaříme do hustoty marmelády. Horkou ji plníme do sklenic, uzavřeme dvojitým celofánem s popraškem kyseliny benzooové /Petol ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višně ve vlastní šťávě: Přezrálé višně, popřípadě ještě na slunci oschlé, odpeckujeme a natlačíme do sklenic. Můžeme přidat 1-2 lžíce cukru. Sterilujeme 30 min. při 85-90°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinková marmeláda: Brusinky omyjeme a necháme okapat. Dáme je do hrnce a podlijeme vodou. Uvedeme do varu, přikryjeme a na mírném ohni 15-20 minut vaříme, až brusinky prasknou. Přitom občas zamícháme.
Pomeranč omyjeme ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Cuketové čatní ke grilovanému masu : Neloupaná jablka nastrouháme najemno. Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Směs dusíme do té doby, než je z jablek pyré. Poté přidáme neloupanou cukínu, kter ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařená ořechová náplň: Svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme mleté ořechy a vaříme do zhoustnutí. Plníme do sklenic a sterilujeme 25 min. při 80 °C. Používáme k plnění různých moučníků. ... ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí s křenem: Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrouháme.
Cibule a křen oloupeme. Křen nastrouháme a vmačkáme do hrnku, abychom docílili požadovaného množství. Cibuli můžeme nasekat najemno.
Zelí ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z višní: Omyté a odstopkované višně plníme do sklenic vrchovatě, ale zaléváme jen do 3/4 sklenic. Nebo ovoce při plnění prosypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sterilujeme 25 min. při 80°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z hroznů: Hrozny opereme, otrháme ze střapin a narovnáme těsně do sklenic až do vrchu. Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme 30 min. při 75°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurkový salát pikant: Dobře omyté okurky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, do které přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, vegetu, cukr, ocet a feferonku nasekanou nadrobno. Promícháme a okurkový salát necháme do dr ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čalamáda s houbami: Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, podusíme je se solí.
Vodu, sůl, bobkové listy, nové koření, cukr a ocet uvaříme, přidáme zelenou papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cibuli ... ... …více»
|