![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 05. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hořčice z paprik a rajčat: Vše nakrájíme a rozvaříme do změknutí, rozmixujeme a ještě teplé plníme do skleniček. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. ... ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby v octovém nálevu : Houby nakládáné v octovém nálevu jsou konzervovány účinkem octa. Tvrdé, zdravé a pokud možno menší houby očistíme pod tekoucí studenou vodou rychle omyjeme, menší ponecháme a větší nakrájíme na menší ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Med z černého bezu: Zalité květy povaříme na mírném ohni 30 minut. Necháme 24 hodin stát, poté květy přecedíme a vymačkáme, přidat cukr a znova asi 2 hodiny vaříme. Horké naplníme do malých skleniček se šroubovacím uzávě ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kečup pikantní: Rajčata uvaříme, papriky a feferonky uvaříme a poté to rozmixujeme. Poté dáme do hrnce vařit na 2-3 hodiny až do ztuhnutí. Horké plníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut. ... ... …více»
|
![]() |
22. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní pomazánka z paprik, zelí a rajčat: Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme, necháme chvíli odležet. Potom dáme vařit. Po půlhodině přidáme sůl, cukr, olej, ocet a feferonky a ještě asi 30 minut vaříme. Pak necháme vychladnout, rozmix ... …více»
|
![]() |
21. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halalí na svíčkovou: Vše posekáme na jemno, nejlépe v mixéru, pořádně promícháme a sklenice naplníme 2 cm pod okraj. Nálev uděláme jako na okurky, akorát nepoužijeme hořčičné semínko, zalijeme. Zavaříme a necháme ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelný salát jako čalamáda: Zelí, papriky, mrkev, cibuli smícháme, necháme jeden den odležet- zatížené, pak bez sterilace dáme do sklenic. Vydrží rok, ba i déle! ... ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeládička z dýně: Dýni smícháme s cukrem, po 24 hodinách vaříme, přidáme kyselinu citronovou a 5 minut povaříme, pektogel, opět 5 minut vaříme, tresť a už nevaříme. Dáme do sklenic, sterilujeme 10 minut při 85 stupních ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Univerzální směs: Zeleninu nakrájíme jako na salát, zahřejeme olej a přidáme směs. Dusíme 20-30 minut bez pokličky. Horkou směs plníme do sklenic a sterilujeme 10 minut. Použití: do leča, na pizzu, do guláše, na topink ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná povidla se skořicí: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pomeleme na masovém mlýnku. Promícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhý den přidáme skořici a vaříme dohusta, stále mícháme povidla se nep . ... …více»
|