![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná hořčice: Jablka s česnekem pomeleme, rozvaříme s trochou vody do husta, potom cibuli a ostatní přísady rozmixujeme a dáváme do sklenic. ... …více»
|
![]() |
9. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocná šťáva bez vaření: Ovoce rozmačkáme, přidáme 1 l vody a 3 dkg kyseliny citronové a necháme 16 hod. v chladu stát. Potom přecedíme přes plátno, přidáme cukr a Petol a mícháme, až se cukr rozpustí. Zbytek drtě opět ... ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriková pomazánka ostrá: Kapie i cibule očištěné se dají vařit. Po uvaření se to i s feferonkami rozmixuje. Přidá se cukr, sůl, olej, pepř, prolisovaný česnek a vegeta. Zamíchá se a plní do skleniček a steriluje ... ... …více»
|
![]() |
4. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglická hořčice Picalilli: Omytou a odkapanou zeleninu a ovoce nakrájet na malé kousky. Vše vložit do velké mísy, přidat 80 g soli, lehce promíchat, zatížit a nechat 24 hodin odpočinout.
Hořčičná semínka umlít nahrubo. Směs ov ... …více»
|
![]() |
4. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Meruňkovo-pomerančový džem: Vypeckované meruňky nakrájet na čtvrtky a vložit do skleněné mísy. V míse je pokapat citronovou šťávou, promíchat a zakrýt.
Cukr spolu s vodou svařit na sirup. Přidat meruňky a znovu přivést k varu. ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovoce do čaje: Do velkého hlubokého pekáče dáme mražený červený rybíz a na kostičky jablka i se slupkou. Přidáme různé ovoce, které máme v mrazáku, velké ovoce nakrájíme nadrobno, dáme do trouby péct, přidáme ... ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malinovo-meruňková marmeláda: Čisté maliny prolisujeme, přidáme oloupané, nakrájené meruňky a povaříme 5 minut. Pak vsypeme krystalový cukr a vaříme dalších 10 minut. Poté přidáme citronovou šťávu, pektinový přípravek a necháme př ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bazalka v olivovém oleji: Část bazalky vložte do mixeru spolu s 1 dl oleje. Rozmixujte bazalku na jemno, ale ne na pyré. Přidávejte po částech zbytek bazalky a mixujte, ale opět ne úplně na jemno. Hrubost si určete sami.
Vše ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Thajská ostrá omáčka s medem a česnekem: Paprikové lusky, feferonky a chili papričky rozkrájejte, česnek oloupejte, dejte do mixeru a rozsekejte na ne příliš jemno.
Zázvor oloupejte a paličkou na maso jej naklepejte na plocho.
Všechny ingr ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čalamáda z gigant kedluben: Kedlubny a mrkev důkladně umyjeme, oškrábeme vrchní slupku a nahrubo je nastrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Potom připravíme octový nálev. Do 2 ... …více»
|